Fem månader hemifrån

 
Kan ni tänka er att för fem månader sedan landade vi i då stora, nu vårt älskade Melborune. Vi sov bort de två första dagarna på United Backpackers, letade lägenhet för fulla muggar i tvrummet. Hittade vår favoritplats på konstgräset i Southbank utanför Crown där vårsolen värmde gott. 
 
Vi tyckte Fitzroy var risigt, tramen rena grekiskan och svinigt kallt. Det ska ju vara varmt i Australien? Andra veckan blev vi med lägenhet i St Kilda med finaste roomisarna från Stockholm. Vi fick upp ögonen för 29th apartment som är en klubb bara nerför gatan. Inrett som ett hem med badkar, säng och garderob. Vi båda fick jobb och allt rullade på fint!
 
 
Ekrem och Alex kom hit, hängde en hel del med dom. Vi fick gå på födelsedagsfest. Hittade en katt längre ner på gatan Lisa förälskade sig i. Vi började hänga med Frida och Petronella. Jag köpte en Go Pro. 
 
 Brödet här suger så jag blev morsan i huset och började baka mycket bröd. Fortsatte festa på 29, Lisa började hänga med en vän från Lodnon, Hugo. Dom har en skön bakgård som blev ett gött häng med deras nyinköpta musikmixare(?)
 
 
Mer fest, taccomys framför Modern Family, Lisa köpte en långboard och jag fyllde 20 barre. Lite mer fest på Hugos bakgård. 29th-utgångar för att sedan dra vidare till Pawn and Co. på Chapel. Lisa var förbannad för hon fick för lite timmar på jobbet. Jag var arg för det bara var nätter jag jobba så missade massa rolig fest.
 
 
Vi har varit på utflykter i och utanför Melborune. Gått vilse lite här och var. Festivalat på Stereosonic, blivit bjudna på mat på thanks giving. 
 
 
Var på Philip Island och såg pingviner. Roadtrippade med Stella och Nick på Great Ocean Road. Klappat Kängurur, 
 
 
Familjen kom och vi tog en roadtrip utmed Great ocean road, till Adelaide och sedan till ett par familjevänner i Bordertown, där vi firade jul. Vi besökte zoo, vinodlingar och fina stränder. Vi drog oss tillbaka till Melborune lagom innan nyår och de lämnade mig ett par dagar efter det.
 
 
Strax efter familjen drog hem tog jag och Lisa vårt pick och pack och flyttade in till stan. Stella tog sitt pick och pack och flyttade hem till Sverige igen. Vi städade i två dagar och det var skinande rent när vi gick därifrån. Nu i efterhand krigar vi för att få tillbaka vår bond som vår landlord håller inne på.. Men, vi flyttade upp till 42 våning med finaste utsikten. Vi flyttade in med en dansk tjej, som är hur go som helst, en asiatisk tjej som inte säger ett skit, två italienska killar vi tycker mycket mindre om, en asiatisk kille som skvallrar om allt till landlorden, och en kanadesisk kille som flyttade en vecka efter vi flytta in. Nu har äntligen italienarna och kanadensaren bytts ut mot tre tyskar. Jaja, Vi åkte lite längre bort än St Kilda för att bada- Brighton beach, så mycket finare. Jag, Bibi och Moa gick på en Gayfestival som var gratis, och vi hade äntligen gratis tillgång till gym i längehetshuset.
 
 
Så, den senaste månaden har vi träffat mycket nytt folk, nya bekantskaper tack vare den nya lägenheten. Det har blivit mycket öl. Vi har varit på ytterligare en gratis festival, firat Pepsis födelsedag, börjat med storkok och spara i matlådor (mycket billigare), vi har suttit på balkongen och; festat, lyssnat på One Directions konsert, deeptalkat undrat hur högt det egentligen är ner till marken. 
 
Så, vad har vi egentligen lärt oss av dessa fem månader på andra sidan jorden? 
 
1. Att slicka röv
2. Lita inte på tiwaneser och landlords.
3. Hur tramsystemet fungerar
4. Att man hinner över gatan när gubben blinkar rött, om man springer.
5. Att internet inte är att ta förgivet
6. Att det absoult inte är sol hela dagen om det råkar vara det på morgonen
7. Att det åskar dagen efter en riktigt varm dag, och regnar resten av veckan.
8. Att folk använder flipflop oavsett kläder och väder.
9. Att nödvändiga saker alltid är dyrt
 10. Sitta i parken efter 11, då vattenspridarna sätta på.
Vi har nu bara en månad kvar här, innan vi hoppar på flyget till Ayers Rock och sedan bussen uppför östkusten och Carins med massa roliga stopp. Men det får bli ett eget inlägg.
Lisa åker till Perth i morgon för att hälsa på en kompis. Vem är avis om inte jag?
 
Puss på er!
Marike Ahlgren:

Vilken spännande resa ni har gjort. Det är ju verkligen riktigt kul och skit jobbigt att dra iväg så länge till något okänt liv på andra sidan jorden :)

Kommentera inlägget här: