Konstprommis

 
 
 
Idag har det varit molnigt och lite regning så då bestämde vi oss för att ta och kika in lite gallerier. Det var väll mer uppskattat av mig och föräldrarna än resten av familjen. Först var vi på en utställning av Mambo och sedan gick vi vidare till National Gallery of Victoria, som hade några knasiga utställningar, men sen såg vi Europauställningen som jag tycker var mer rolig då. Påminnde mycket om Louvren i Paris.
 
Nu på kvällen har vi tagit en promenad i Southbank, igen. Vi kikade in eldshowen dom har ur ett par pelare utmed Yarra river, och sedan tog vi en drink innan vi knallade hem igen. I morgon ska familjen byta hotell så då får jag ta och flytta hem. Innebär dock att vi får gå upp tidigt i morgon, vilket i sin tur betyder att vi måste sova typ.. snart. 
 
Hoppas allt är bra med er där hemma i kylan! Puss på er!

Tillbaks på trygg mark

 
Nu är vi tillbaka i Melbourne. Fina stad. Idag har vi bara kikat runt på allt, i alla knökfulla affärer knuffades vi bland folk, utan några större resultat. När solen sakta sjönk gav vi oss ut på resturangjakt i Southbank. Alla ställen ser så lyxiga och mysiga ut. Vi gick nog utmed nästan alltihop innan vi kunde bestämma oss var vi ville äta. Det blev kött för hela slanten. Så mycket grilldoft som vi känns det senaste! Nu myser vi på hotellrummet och lyssnar på dunket från klubbarna nedanför, och slötittar på nån kinesisk dubbad film, haha! Det blir snart sängen så vi orkar upp till stranden i morgon eftersom det ska bli närmare 33 grader!
 
Puuss på er!
 
 

Australienskt julfirande

 
Nu firar vi då en riktig Australiensk jul. Vi slår upp ett partytält i trädgården, massa mat förbereds och släktingar anländer. Det bjöds på en riktigt god baotastor fisk till förrätt, lamm med alla sorters rotfrukter till varmrätt och frukt med grädde till efterätt. Allt förutom frukten, en tomat, en vitlök och fisken var från gården. Närproducerat och bra! Vädret var ju dock inte riktigt som tänkt, det blåste svinigt kallt. Så jumpsuiten jag hade täntk att ha på jul ända sen jag packade var bara lägga ner i väskan igen. Lite svensk midsommar över alltihop utan dansande grodor och sill. Hunden på bilderna är en av typ, 5(?) hundar. Den minsta av dom alla men även den kaxigaste. Ingen av de andra hundarna vågade riktigt ta bollen från henne, och gjorde dom det åkte dom på stryk. Denna hunden, Macy, och det största hunden, Charlie, som lika gärna kunde vara en häst, var bästa vänner. Men den minsta var ändå bossen. Tog Charlie bollen innan Macy hoppade Macy högt upp och bet honom i läppen. Alla 5 hundar hade dock så skön personlighet allihop, alla tusen katter också. 
 
De svartvita bilderna är lite senare på kvällen då Stina spöar Harry (lillebror i familjen) på tre i rad. Och när vi kikar på bilder från när bla Robyn (mamman i familjen) var i Svergie och pappa var i Australien.