Vad hände precis?
 
Jag ligger i sängen och lyssnar på Christer i P3 och småflinar åt folk som ringer in med deras knäppa historier. Jag hör nått tutande. Det låter som det kommer från gatan. Jag F rågar Bibi vad hon tror det är eftersom det håller på en stund. Vi kom fram till att det troligen är en lastbil som backar eller nått. Sätter i hörluren igen, och strax efter låter tutandet helt plötsligt HÖGT! Tänkte säga till Bibi att hon inte skulle skoja med mig när en röst från högtalaren säger: this is a emegency, wait for further constructions. 
Vi flyger upp och slänger på oss det närmsta vi får tag i. Tittar ut, precis som alla grannar också gör, väntar. 
Sedan ropas det: evacuate the building. 
Hissen får man inte ta när det brinner så vi samlar ihop det viktigaste. Passet, mobilen, pengar och datorn, och börjar springa ner för trapporna. Vi får ett par sega sniglar framför oss medan vi smått skakis grymtar att dom iallafall borde springa. 
Gatan är översvämmad av folk, brandkårer, polis. Vi går över gatan och ser folk som fortfarande står på sina balkonger??? Vafan gör dom? 

Efter ca en halvtimme får vi reda på att det var falskt alarm, tack och lov! Så vi sprang alltså 42 våningar ner, pga att nån idiot satte igång ett alarm, mitt i natten. Tänks bror! 
Medan vi väntade på att kön till hissen, som räckte ända ut till gatan, skulle bli mindre, började det givetvis regna. Tyskarna gick till hungry Jacks, och vi började spekulera i vad som hade hänt OM det faktiskt brann.. 
Ja, inte kul. Nu är klockan kvart i tre mitt i natten och vi är äntligen tillbaka i lägenheten. Dags att försöka sova igen. Godnatt!

White night


Mellan 7 denna kväll och klockan 7 i morgon bitti vaknas en ljusfestival i Melbourne, så kallad white night. Byggnader var upplysta och spelade olika shower, det fanns lite scener med uppträden här och var, och folk precis överallt. Hela centrum var avspärrat för trafik och istället massklumpa sig tusentals människor. Har nog på riktigt aldrig sett så många människor på en och samma gång, och när man sen tänker att varje gata är likadan blir man ju knäpp. Hur mycket folk finns det egentligen? 


Favoritställe

 
Jag har upptäckt mitt favoritställe, där jag mer än gärna kan spendera timtal med P3 dokumentär i öronen. Även fast Flagstaff Garden är en liten park och ligger mellan ett par ganska trafikerade gator, så är det så fridfullt. Man ser kostymnissar som ligger och gottar sig i solen på rasten. Folk som spelar fotboll, folk som dejtar, picknickar, eller bara gör som mig. Jag tycker om att ligga där i min ensamhet och titta upp på himlen bland bladen. Jag får passa på att suga i mig egentid nu när vi snart ska bo på varandra och umgås varje dag i 7 hela veckor. Jag kanske låter tråkig. Men låt mig vara det då!