Annorlunda julafton

 
I Australien firar man ju inte jul förren på juldagen. Så på julafton annordnades en liten, vad ska man kalla det.. det var som en mini mini miiiiiini matfestival på, 5 stånd med mat och grejer. Tomten kom åkandes på ett bilflak innan han satte sig i släden för att ta emot alla barns önskelistor. Men det var väll mest föräldrar som stod i kön, som ville ha skrikande ungar på kort tillsammans med tomten. 
 
De vi var hos. Det är en ganska lång historia men tar den kort. Farmor och farfar var i USA en gång och träffade på ett par Australienare där. Det visade sig att de hade barn i ungefär samma ålder och i samma veva var deras son och reste runt i Europa. Så han kom hem och bodde hos, ja, pappa då när han var yngre. Efter det har barn och barnbarn åkt mellan Australien och Sverige. Och denna familj var vi och firade jul hos nu. För ca 30 år sedan var pappa här och för 5 år sedan var Holly som är 25nånting hemma i Sverige. Ja ni fattar grejen.
Tillbaka till julafton. De hade satt upp ett tält för att sälja donuts, pommes och sockervadd i. Muuuuums. För att samla ihop pengar till Karateklubben mamman i familjen leder/är med i/tränar. Trevlig liten tillställning som dom har varje år vid jul. Staden Bordertown som detta var i är ju typ den minsta staden som finns. Eller en av alla små städer, eller byar som finns här. Det ligger ganska exakt på gränsen mellan South Australia och Victoria. Två olika delstater i Australien. Det roliga är, att i South australia är tiden en halvtimme efter än i Victoria. Så familjen Miles bodde på andra sidan gränsen, i Victoria, men jobbar och handlar och allt i South Australia. Så ska man vara i Bordertown klockan 5, kan man åka hemifrån klockan 5 och fortfarande vara framme klockan 5 i Bordertown, det tar ungeför en halvtimme att åka. Haha så lustigt, så förvirrande. Å andra sidan tar det ungefär en timma att ta sig hem. Även fast det fortfarande bara tar en halvtimme att åka. knepigt!
Kommentera inlägget här: