Nattmarknad

(null)

(null)

(null)
 
Runt om i Taipei finns det massa marknader, små som stora, på dagen och på natten. Jag och Marielle har besökt tre nattmarknader, och igår var vi på raohe. Den har jag hört Marielle och killarna hon bor med snacka om. Här provade vi lite nytt, bl.a. Friterade räkor med ananasmayo och strössel (?) vi tänkte att det bara var friterade vanliga räkor men, det var gott! Sen provade Marielle stekta dumplings av något slag, är inte jätteförtjust i dumplings så de fick hon hålla för sig själv. Sen provade vi också en specialité i Taiwan, bläckfiskbollar. Det är någon pannkaksliknande smet de häller i ett järn så det får steka i olja, sen stoppar man i små stackars bläckfiskar och låter de lagas med, sen får man välja vad vi vill ha för kryddning, också ost givetvis. Ganska gott ändå! 
Vi avslutade kvällen med en färskmixad fruktdrink, gott! De senaste dagarna har vi haft sån matkoma flera gånger att vi undrar om vi någonsin kommer bli hungriga igen.. men det konstiga är att man ALLTID blir det ändå! 

Det skevaste jag någonsin hört talas om, och som också är en specialité här i Taiwan, är stinky tofu. Ja, du hör ju på namnet. Så fort man närmar sig ett sådan stånd måste man stänga av allt vad luktsinne heter, för fyhelskotta vad det luktar! Går knappt förklara, men taiwaneser äter det tydligen gladeligen för det är sådana stånd lite överallt.. det är helt enkelt en gäst tofu som de kokar, och ju mer det luktar ju bättre är det säger dom. Kommer inte sakna denna odör nu när vi ska packa ihop oss och dra mot Kambodja inatt. 
Kram!
Kommentera inlägget här: